Povestea lemnului

  Povestea lemnului “Cel mai bun prieten al omului”
  Contactul intim cu o natură rodnică şi darnică prilejuiește descoperirea și cunoașterea unui material nobil şi preţios precum lemnul. Acesta ne însoțește de-a lungul întregului ciclu al vieții și simbolizează o punte de legatură între cer și pământ, viață și moarte, trup și suflet.

  YVES ANAIS propune creații exclusiviste din lemn exotic.

  walnut-wood

  Lemnul de nuc, aristocratul esențelor de lemn, simbol de belșug și prosperitate, considerat în Europa sudică, un simbol al norocului. La nivel spiritual, nucul este copacul înțelepciunii creatoare. Conectat cu cerul și pământul, prin ramificația lui asemănătoare unei rețele neuronale, nucul ne favorizeaza energetic, este ușor de modelat, sensibil vizual și impunător în structură. Desenul său frumos, luciul și textura aparte fac din lemnul de nuc, un material potrivit pentru accesorii prețioase.

  mahogany

  Mahonul este pus în valoare în creațiile YVES ANAIS prin sublimarea nuanței sale roșiatice, cu ușoara tentă violet, care se închide de-a lungul timpului și afișează o strălucire și mai roșiatică, atunci când este lustruit. Lemnul de mahon capătă frumusețe și finețe odată cu trecerea timpului, subliniind încă o dată, superba analogie lemn-om.

  ash texture-2

  Frasinul este un alt lemn prețios pe care îl regăsim în colecțiile YVES ANAIS. Considerat ”copacul lumii”, are conotații magice și un loc aparte în ierarhia vegetală, unde domină pădurile crescând semeț și impunător. În mitologia scandinavă, Yggdrasil, arborele care constituia centrul lumii, era un frasin.
  Acesta își avea rădăcinile în Infern, iar vârful crengilor atingeau Paradisul, fiind considerat copacul renașterii și al vindecării. Pentru druizi, era copacul din al cărui lemn se ciopleau sceptrele conducătorilor.

  Creatiile YVES ANAIS sunt încărcate de simbolism, iar accesoriile devin amulete purtătoare de noroc, energii vitale și mesaje complexe. Gențile dau un rafinament aparte ținutelor datorită designului curat, pur și sofisticat.
  Creațiile YVES ANAIS asteapta sa fie descoperite!